EN
RO
0230 563 565
RECREX: Externalizarea serviciului antifraudă este o metoda eficientă pentru prevenirea și depistarea fraudelor în asigurări
28/02/2017

Frauda în domeniul daunelor auto este, de multe ori, un subiect tabu pentru companiile de asigurări, canalele utilizate de fraudulenți fiind diverse și totodată cu un puternic caracter nestatornic.

Cu o amploare tot mai mare în Europa, grupurile de fraudă organizată reușesc să însceneze accidente spectaculoase pentru a se alege, ilegal, cu sume exorbitante. Asigurătorii din Europa care au înțeles că eficiența managementului daunelor este cheia succesului în asigurări au început să acorde din ce în ce mai multă atenție ținerii sub control a cazurilor de fraudă a dosarelor de daună. Astfel, se poate spune că limitarea fraudelor este o mare provocare pentru orice companie de asigurări, date fiind și resursele de care trebuie să dispună pentru astfel de investigații.

Pentru a veni în întâmpinarea companiilor de asigurări, RECREX, corespondent nominalizat de către Biroul  Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), a înființat RECREX AFC Investigations, divizie specializată în servicii de Claims Buffering și investigarea fraudelor.

Soluțiile pe care RECREX le propune pentru contracararea tentativelor de fraudă în daune, prevenirea înșelăciunilor și depistarea în timp util, chiar de la primirea dosarului de daună, sunt în deplin acord cu normele legislative și respectă principiile de confidențialitate și siguranță.

Conform cu misiunea companiei, de a promova principii sănătoase pentru întreaga societate, lupta împotriva fraudelor trebuie dusă constant, în caz contrar consecințele vor afecta nu doar companiile de asigurări, ci și clienții onești care vor fi puși în situația de a plăti prime mai mari.

Apelând la serviciile RECREX, asigurătorii au confirmarea faptului că personalul specializat este dedicat și acordă o atenție sporită fiecărui caz în parte, investițiile și echipamentele informatice fiind permanent adaptate. Chiar dacă și fraudulenții își actualizează metodele periodic, fiind tot mai pricepuți, cu ajutorul sistemului integrat din cadrul diviziei AFC Investigations, specialiștii companiei pot aborda și descoperi până și cele mai mici semne de fraudă, uneori imposibil de detectat la o analiză standard.

„Cea mai mare vulnerabilitate de fraudare, în domeniul asigurărilor, o identificăm la dosarele de daună din sistemul Carte Verde și Directiva a 4-a. Din acest motiv, dar nu numai. RECREX susține necesitatea gestionării eficiente și corecte a daunei, precum și îmbinarea gestionării daunei cu filtrele antifraudă. Partenerii noștri care au optat pentru acest serviciu complex ne confirmă că sunt feriți de pierderea unor sume importante de bani și reușesc să-și mențină intenția de fraudă sub 5%”, a declarat Daniela BĂDĂLUȚĂ, fondator RECREX.