EN
RO
0230 563 565
Dosare de daună aferente accidentelor produse de șoferi români cu mașini înmatriculate în Bulgaria gestionate cu succes de RECREX, compania din Suceava cu capital integral românesc
20/03/2017

Compania înființată la Suceava, cu capital integral românesc, a demonstrat că managementul bine definit, procedurile complexe și specialiștii cu vastă experiență sunt elementele cheie în gestionarea corespunzătoare a daunelor rezultate din accidente de circulație.

Astfel, începând din luna iulie a anului trecut păgubiții accidentelor provocate de șoferi ai autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria cu poliță RCA, ce au trecut pragul RECREX, au fost consiliați și îndrumați pentru deschiderea dosarelor de daună, de soluționarea acestora ocupându-se cu interes întreg personalul specializat, cu acoperire pe tot teritoriul României.

RECREX a înțeles că parteneriatele de succes nu țin cont de zona geografică, principiile sănătoase și respectarea angajamentelor fiind cei mai buni promotori.

„Chiar dacă nu avem sediul în București, ne-am dezvoltat punând accent în primul rând pe calitatea umană. Pornind de la acest criteriu am reușit să creștem o echipă de profesioniști care acoperă întreg teritoriul României, condiție impusă de B.A.A.R., și care se remarcă prin calitatea serviciului prestat”, a declarat Daniela BĂDĂLUȚĂ, fondator RECREX.

Cu toate că ani la rândul autovehiculele înmatriculate în Bulgaria cu utilizatori români nu au beneficiat de o imagine foarte bună printre șoferii din România, statisticile arătând clar că opt din zece mașini înmatriculate în țara vecină, în 2013, nu aveau o poliță RCA valabilă, printr-o activitate consecventă, în 2016, doar două din zece mașini mai circulau pe teritoriul țării noastre fără asigurare de răspundere civilă.

În virtutea sa de „Gestionar daune în Sistem Carte Verde” și „Directiva a IV-a”, RECREX a constatat că  92,1% dintre accidentele aferente dosarelor analizate au fost provocate de persoane de sex masculin și doar 7,9% de persoane de sex feminin.

Mai mult decât atât, cele mai multe accidente gestionate au avut loc în București, Constanța și Dolj, ponderea cea mai mică fiind înregistrată în județe precum Botoșani, Covasna, Harghita, Sălaj și Satu Mare.

Cât privește autovehiculele care au fost implicate în accidente rutiere, specialiștii companiei au remarcat faptul că persoanele prejudiciate conduceau cu precădere autoturisme precum Dacia, Volkswagen și Opel, în timp ce șoferii vinovați conduceau Volkswagen, Opel, BMW sau Ford.

De asemenea, 53% dintre șoferii care au cauzat accidente rutiere conduceau la respectivul moment mașini fabricate între anii 1991 și 1999; 44% autovehicule produse între 2000 și 2006, iar 3% între 2007 și 2009.

De cealaltă parte, mașini avariate fabricate între anii 1991 și 1999 s-au regăsit în dosarele de daună gestionate de RECREX în proporție de 12%, ponderea cea mai mare având-o mașinile produse între 2000 și 2006 (40%), respectiv cele produse între 2007 și 2009 (29%). Totodată, mașini produse între 2010 și 2014 au fost avariate în proporție de 15%, iar cele din 2015 și 2016 în procent de 4%.

Un aspect foarte important al dosarelor pe Carte Verde îl reprezintă intenția de fraudare, apariția ilegalităților fiind amplificată de faptul că legislația cu privire la înmatriculările autovehiculelor nu este armonizată la nivelul Uniunii Europene. Astfel, din analiza mai profundă a dosarelor de daună, RECREX a constatat că intenția de fraudare a dosarelor pe Carte Verde depășește 35%. Totodată, specialiștii antifraudă ai companiei au reușit respingerea mai multor dosare din acest motiv, și chiar destructurarea unor rețele care produc beneficii financiare ilegale consistente în dezavantajul companiilor de asigurări.

În același timp, în deplin acord cu nevoile persoanelor prejudiciate, RECREX depune toate eforturile pentru ca despăgubirile să fie realizate corect și într-un timp cât mai scurt.